[HOW TO PLAY] HeroClix

Hier vind je de artikelen die speciaal zijn gemaakt voor onze website. Enjoy!

[HOW TO PLAY] HeroClix

Berichtdoor Sphere » 06 okt 2013, 19:29

Uitgever: NECA/WizKids LLC
Type: Tabletop skirmish

Introductie:
HeroClix is een miniaturen tabletop spel met actiefiguren die voornamelijk uit stripboeken komen. Spelers zijn in staat om een team van actiefiguren samen te stellen om deze tegen elkaar te laten strijden. Het systeem is ontwikkeld om snel en makkelijk een tabletop spelletje te spelen met figuren die stripboeklezers aansprak, de figuren zijn daarom sterk gebaseerd op Marvel Comics en DC Comics. Later volgde er meer.

Uitleg:
Het Clix systeem dat elk figuur in de base heeft zitten is een systeem die origineel was ontworpen voor het spel Mage Knight. Op het moment dat een actiefiguur wordt beschadigd of verwond wordt dan draait de speler de base waardoor deze klikt (clicks -> clix) met als gevolg dat de actiefiguur een aanpassing krijgt op zijn stats. Dit kan tot gevolg hebben dat een figuur slechtere stats maar ook betere stats kan krijgen en soms zelfs speciale mogelijkheden.

De stats van figuren bestaan uit:
-Point Value
-Range
-Experience
-Speed
-Attack Value
-Defense Value
-Damage

Deze stats zijn allemaal voorgedrukt op de base van het model. Zoals gezegd als een model schade tegen zich krijgt dan wordt de base tegen de klok in gedraaid om te bepalen hoe de stats veranderen. De meeste schade verzwakken een tegenstander maar het kan ook de stats verbeteren. Modellen hebben een overall Point Value die aangeven hoe sterk een model is. Een team wordt meestal beperkt in aantal punten afhankende van het spel. Een spel ronde kan in principe door een ongelimiteerd aantal spelers gespeeld worden hoewel de regels aangeven dat het spel het beste met 2 tot maximaal 4 spelers gespeeld kan worden. Het spel wordt gespeeld op een plattegrond met vierkantjes van 35mmx35mm. Deze plattegronden zijn vaak 36"x36" of 24"x36". De plattegronden zijn omgevingen die rechtstreeks uit de stripverhalen komen. Verder wordt er om de beurt met 2 6-kantige dobbelstenen gegooid om te bepalen of de aanvallen succesvol zijn of juist niet.

Filmpjes:Moodboard:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
“If something stands between you and your success – move it. Never be denied.” - Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Arcade Universe
Click here to find an arcade in your neighborhood
Avatar gebruiker
Sphere
General
General
 
Berichten: 3662
Geregistreerd: 23 dec 2011, 22:35
Woonplaats: Zoetermeer
Medals: 16
Zilveren Schilder Medaille (3) Bronzen Schilder Medaille (1) Deelname Brons Bar (1)
Organiser Master (1) SLS Lid Supreme (1) Executive Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister (1) Transporter (2)
The Forgotten Colony Ribbon (1) Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)
Clash of the Gangbangers (1)

Keer terug naar Artikelen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron