[ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Hier vind je de artikelen die speciaal zijn gemaakt voor onze website. Enjoy!

[ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Berichtdoor Daniel » 03 apr 2013, 14:11

BEGINNEN MET ELDAR

Ik ben onlangs zelf begonnen met het opbouwen van een Eldar leger en aangezien het vrij weinig gespeeld wordt probeer ik op deze manier meer spelers aan de Eldar te helpen! Ik ga uit een zetten waarom Eldar zo ongelofelijk tof zijn, wat je er mee kan, welke builds je kan aanhouden en hoe het speelt. Deze guide is voor de personen die al kennis hebben van Warhammer 40.000, maar is sowieso ook voor de beginneling leuk om te lezen.


ELDAR: HET RAS

De Eldar is een ras binnen het Warhammer 40.000 universum die millennia terug de absolute heersers waren van het universum. De Eldar hadden prachtige, geavanceerde technologieën, ze hadden nagenoeg elke mooie wereld onder hun hoede en het leven was goed. Natuurlijk zal je altijd zien, na hoogmoed komt de val en zo ook bij de Eldar. Ze hadden alles en wilde nog meer: en in hun eigen arrogantie hebben ze Slaanesh, de Donkere Prins en tevens god van chaos, gecreëerd. Dit heeft als gevolg gehad dat de Eye of Terror is ontstaan, een gigantisch portaal naar The Warp: een alternatieve dimensie. Slaanesh heeft alle zielen van de Eldar in de nabijheid van The Eye of Terror opgeslokt en in een klap waren de Eldar verdoemd. De weinige die konden ontsnappen deden dit op gigantische ruimteschepen genaamd Craftworlds: een drijvende kolonie waar de Eldar op kunnen leven. Sindsdien doen ze wat ze moeten om te overleven en dit is niet gemakkelijk in een universum verscheurd door oorlog. Er zijn genoeg Craftworlds die al het onderspit hebben moeten delven en er zullen de komende tijd nog meer ten onder gaan. Gelukkig zijn er nog genoeg Eldar over om de voortzetting van het ras te waarborgen, maar dat betekend wel dat alle Eldar hun ding moeten doen om te overleven.
Afbeelding
Elke Eldar wordt opgeleid in oorlogsvoeren. Alle burgers van de Craftworlds kunnen opgeroepen worden hun thuiswereld te verdedigen. Sommige specifieke Eldar bewandelen The Path of the Warrior, waarin ze opgeleid worden naar een specialistische krijger. Om nog meer specifieker om te gaan met ‘The Art of War’ kunnen ze tevens Aspect Warriors worden. Deze Aspect Warriors zijn de ultieme elite specialisten in hun veld. Fire Dragon Aspect Warriors zijn nagenoeg de beste krijgers om pantservoertuigen neer te halen, terwijl Dark Reapers weer het beste op lange afstand zijn met hun Eldar Missle Launchers. Daarnaast zijn er nog meer specifieke eenheden van Eldar die uitmunten in een aspect van oorlogsvoering, maar de andere aspecten nagenoeg niet beheersen.
Dit maakt Eldar tot een leger waar je zo harmonieus mee moet om gaan. Alles moet gebalanceerd zijn en alles moet een doel hebben die de eenheid eenvoudig kan afhandelen. Om goed met Eldar te kunnen spelen moet je als commandeur van je leger goed weten waar je mee bezig bent en geen moment mag je aandacht verslappen!

Eldar bezit over prachtig, stijlvolle modellen waar je wilde kleuren op kan gebruiken. Alle Eldar zijn van nature snel en hebben een prima moraal. Hun WS en BS zijn over het gemiddeld hoger dan de meeste rassen en ze zijn van nature Fleet of Foot zodat ze extra snel het bord over kunnen rennen. Aan de andere kant zijn de eenheden vrij prijzig om in te zetten en wordt je dus nagenoeg altijd outnumbered. Ook hun Armour Save en toughness zijn niet ongelofelijk hoog. Gelukkig heb je wel een aantal van de beste eenheden in het spel om de klus te klaren:

UNITS


HQ

Farseers
De ultieme Psykers van het Eldar Leger, kunnen vriendelijke eenheden aanzienlijk sterker maken en vijandelijke eenheden hard aanpakken. Ze hebben sterke wapens die hun eigen krachten in gevechten ook een stuk beter maken. Ze zullen geen veldslagen winnen in gevecht, maar ze zorgen er wel voor dat andere Eldar eenheden het een stuk makkelijker af gaat! Naast je standaard Farseers heb je ook je Special Character: Eldrad. Eldrad is een nog vervelendere tovervent. Hij doet exact hetzelfde als een normale farseer, maar de kans dat het fout gaat bij hem is nihil. Als het fout gaat is het effect er van ook nagenoeg nihil EN hij kan aanzienlijk meer eenheden helpen. Een van de beste keuzes om je leger te leiden!

Warlocks
Zijn ook psykers en helpen ook vriendelijke eenheden sterker te maken, maar in een kleinere mate als Farseers. Heb je een kleine boost nodig omdat je eenheden toch al eenvoudig door de vijand heen kunnen klieven doet een warlock er een stukje bovenop. Ook zij beschikken over sterke wapens zoals de Witchblade die gevreesd wordt door het hele universum.

Afbeelding
Een Seer Council, opgebouwd uit 2 Farseers en 3 Warlocks

Avatars
Eens in de zoveel tijd, als de nood het hoogst is, word een jonge prins gefuseerd aan een overblijfsel van Khaine. Deze fusie zorgt voor de dood van de prins, maar de Craftworld krijgt wel een machtige Avatar of Kaela-Mensha Khaine er voor terug: een daemon die imuun is voor alle vuur-gebasseerde aanvallen die op korte afstand elke tank tot smeulende as kan veranderen en de vijand met zijn hoge skill eenvoudig in elkaar trapt. Avatars zorgen voor een grote moraal boost voor alle Eldar in de buurt en zijn moeilijk te vernietigen.

Afbeelding

Autarchs
Autarchs zijn Eldar Commanders die wat van elke Warrior Aspect path iets hebben meegekregen. Door hun jarenlange ervaring worden ze gezien als de betere strategen. Ze hebben zeer specialistische wargear omdat ze van alle paths het beste spul krijgen.


TROOPS

Guardians
De standaard burgers die opgeroepen worden om hun Craftworld te verdedigen. Guardians zijn niet bijzonder goed in schieten op lange afstand of in gevechten. Ze komen standaard meteen Shuriken Catapult die op 12” redelijk wat S4 schoten kunnen uitpompen. Als ze ooit met iemand in gevecht komen is het eigenlijk al te laat. Guardian Squads komen standaard met een Heavy Weapon Platform die toch een beetje meer punch geeft aan een anders waardeloze unit. Ze hebben de optie om als Storm Guardians door het leven te gaan voor een extra aanval en minder schoten, maar dan kunnen ze wel specialistische wapens mee nemen. Elk model is naar verhouding redelijk prijzig voor wat ze kunnen en doen.

Dire Avengers
Dire Avengers zijn Aspect Warriors die excelleren in het gebruik van de Shuriken Catapult. Ze hebben een betere variant van het wapen dan de guardians en hun leider (een Exarch) zorgt voor leuke mogelijkheden waarmee je vijandelijke units hard kan aanpakken. Ze zijn specialisten in het neerhalen van grote groepen, licht gepantserde groepen vijanden zoals Gaunts, Orks, Tau, Kroot, Imperial Guardsmen enzovoorts. Hun lage AP waarde maakt hun minder effectief tegen gepantserde infantrie zoals Space Marines. Maar zelfs dan kunnen hun hoge aantal schoten voor een vervelende verassing zorgen.

Afbeelding Falcon met Dire Avangers. Rechts Achter Eldar Jetbikes met een Vyper en links Guardians.

Guardian Jetbikes
Dezelfde burgers die in Guardian Squads zitten worden af en toe op een Jetbike gezet. Deze unit is alvast stukken beter dan hun infantrie soort omdat ze krankzinnig snel zijn. Eldar Jetbikes hebben toegang tot een uiterst snelle turboboost en kunnen in de laatste beurt nog snel objectives contesten of claimen. Verwacht offensief niet te veel van ze, maar een squad in reserve houden kan voor hele tactische last-minute beslissingen zorgen. Ze slaan precies daar waar ze nodig zijn en kunnen er snel komen.

Rangers/Pathfinders
Rangers zijn Snipers eerste klas. Lange afstand, goed verborgen, en kunnen elke toughness eenvoudig aan. Rangers, omdat het snipers zijn, zijn vaak waardeloos tegen vehicles, maar maken dat meer dan goed voor hun AP1 schoten als je raakt op een 6. Combineer dat met zelf je doelen uitkiezen en je hebt een unit dat snel flamers neer kan halen die uiterst dodelijk zijn tegen Eldar. Ook andere Special Weapons moeten het snel ontzien. Als de vijand ook zijn of haar Look Out Sir rol niet haalt op een 4+ kan je ook sargeants weg schieten voor dat ze effectief kunnen zijn. Zo zijn Rangers goed in het neerhalen van de Chain-of-command. Pathfinders zijn geüpgrade Rangers en schieten nog accurater en zijn nagenoeg onzichtbaar in terrein. Duur om in te zetten, maar prachtige modellen met goede regels maken ze het waard.


ELITES

Howling Banshees
De Close-Combat Aspect Warriors. Howling Banshees hebben standaard een powersword en Shuriken Pistol voor een groot aantal close combat attacks met AP3. Combineer dat met de mogelijkheid om de vijand door luid geschreeuw van stuk te brengen en de hoogste Initiative van het spel in de eerste ronde en je hebt een sterke close combat unit die totaal geen problemen heeft met Space Marines, Chaos Space Marines en andere zwaar gearmourde units. Tegen Terminators is het wel even oppassen geblazen en verwacht niet tevel van hun shooting phase. Pas wel op hun lage Strenght.

Eldar Wave Serpent
De dedicated Transport van Eldar. Door Anti-Grav technologie zijn alle vehicles van Eldar snel, wendbaar en ze negeren terrein waardoor je snel op de juiste plek kan komen. Ze dragen een twinlinked heavy weapon met zich mee en hebben prima schilden waardoor ze iets langer mee gaan dan de lichtere Falcon.

Harlequins
Let op: Harlequins zijn de Psychische, Ninja, Ruimte-Elf Danser Clown-Historicii van het universum. Ze zijn snel en kunnen door hun equipment overal overheen springen, zij het terrein of een vijandelijk wapen. Ze hebben rending close combat weapons en werken prima tegen vijandelijke close combat experts omdat ze hoge WS en I hebben, terwijl ze ook altijd in close combat een goede invulnerable save hebben. Helaas zijn ze erg duur in punten en worden ze zo weggeschoten door hun lage toughness en geen armour save. Heel effectief zijn ze helaas niet en dit is zonde want de modellen zijn de meest dynamische in het spel en een enorme uitdaging om mooi te schilderen. Ze worden pas effectief in close combat tegen ongeveer alles als je er veel punten in pompt om alle upgrades te kopen, maar dan is het een belachelijk dure unit. Wel een prachtige unit om te zien met veel verschillende soorten Harlequins, dat dan weer wel.

Striking Scorpions
Aspect Warriors die uitstekende stalkers zijn. Ze zijn trager dan Banshees en hebben minder goede wapens. Ze maken dit dan weer goed door meer attacks te hebben en een vrij goede armour save. Daarnaast zijn ze stiller en meer sneaky. Exarches van de Striking Scorpions kunnen de meeste vijanden in Close Combat prima aan door hun sterke wapens die hij mee draagt.

Fire Dragons
Aspect Warriors met een anti-tank expertise. Effectief op korte afstand en vooral met een Falcon of Wave Serpent Transport, maar als je een squad binnen korte afstand krijgt is de tank 9 van de 10 keer kapot. Elke Fire Dragon heeft een Meltawapen en de exarch heeft zelfs de mogelijkheden om cover van vijanden te negeren en de afstand aanzienlijk te vergroten.

Wraith Guard
Wraith Guard zijn een soort psycho-metale constructies die worden voortgedreven door een soulstone: een steen met de ziel van een overleden Eldar Warrior erin. Wraith Guard zien de wereld anders en hebben de kans om een beurt niets te kunnen doen door hun verdraaide visie. Wraith Guard zijn langzaam, maar ongelofelijk taai voor Eldar begrippen. Daarnaast hebben ze een gevreesde D-cannon die vijanden door teleportatie naar de Warp knalt waar hun een stille dood wacht. Effectief tegen de zwaarste infantrie soorten en voertuigen, maar erg prijzig in punten en niet zo doeltreffend tegen grote hordes aan vijanden.


FAST ATTACK

Warp Spiders
Aspect Warriors met teleportatie mogelijkheden. Warpspiders stappen elke keer The Warp binnen en stappen een afstand verder er weer uit waardoor het lijkt alsof ze achtelijk snel over het slagveld kunnen manouvreren. Hierbij negeren ze terrein, maar er is een kans dat elke keer dat je een dergelijke Jump maakt er Warpspiders nooit meer uit de Warp terug keren. Riskant om te gebruiken dus. Ze hebben medium-afstand wapens met een hoge strenght en lage AP waardoor ze effectief zijn tegen hoge toughness en low-armoured units. Denk hierbij aan Ogryns, Grotesques en verschillende Tyranid monsters.

Afbeelding

Swooping Hawks
Aspect Warriors met vleugels. Door hun Wings kunnen ze zich snel verplaatsen over het slagveld. Elke keer dat ze uit Deep Strike neer komen mogen ze hun been-granaatlanceerders gebruiken om een gebied te bedekken met explosieven. Ze mogen vliegende vehicles in Close Combat aanvallen en plakken er snel Haywire Grenades op om snel vliegende voertuigen neer te halen. Hun standaard wapentuig is niet erg indrukwekkend en is maar een klein beetje beter dan een standaard Shuriken Catapult.

Vyper Jetbikes
Een grote vliegfiets met armour Value in plaats van Toughness. Vyper Jetbikes hebben veel zwaardere wapens dan Jetbikes en zijn even snel. Ze kosten alleen erg veel punten en het is verder een Skimmer met Armour 10 waardoor ze zo snel gaan als dat ze komen.

Shining Spears
Aspect Warriors te Jetbike. Shining Spears zijn net zo snel als andere Jetbikes en hebben een korte afstandslaser wapen bij zich. Ze zijn erg goed in de Assault waar ze een goed aantal attacks op een hoge Strenght kunnen uitdelen. Daarnaast kunnen ze Hit-and-Run krijgen waardoor ze behoorlijk snel bij vijanden de keel uit gaan hangen. Helaas gaan ze vrij snel om en omdat je er nooit veel zal hebben is het een vrij fragiele eenheid.


HEAVY SUPPORT

Fire Prism
Een van de zwaardere tanks die de Eldar kunnen neer zetten. Deze tank schiet een blast af met een hoge strenght en goede AP. Wil je het meest uit de tank halen, schiet dan eerst met een 2e Fire Prism op een andere Fire Prism voor een gefocuste energiestraal die nog sterker is en nog hogere AP heeft en ook nog eens twin-linked is. Elke Fire Prism Straal kan je op 2 modi afvuren: geconcentreerd voor anti-tank of dispersed voor anti-infantry.

Falcon
Net zoals de andere tanks is deze ook gebouwd op anti-grav technologie en kan zodoende veel meer flexibel over het veld bewegen. De Falcon is niet zo zwaar bepantserd als de meeste tanks die andere legers neer kunnen zetten, maar de bewapening is er niet minder om. Daarnaast heeft het ook een kleine transport capacity waardoor je een mobiele fire base kan krijgen als je dit combineert met de juiste eenheden. Je kan dan altijd de juiste schoten op de juiste locatie hebben voor maximaal effect.

Wraithlord
De Wraith guard, maar dan een behoorlijke slag groter. Wraithlords zijn erg eng om tegen je te krijgen. Heeft dezelfde defecten, maar is nog taaier dan zijn kleinere broertje. Daarnaast heeft de Lord variant veel meer wapen opties; ook voor close combat. Moeilijk neer te krijgen en kan behoorlijk wat uitdelen. Daarnaast zijn vijandelijke tanks bijna direct schroot als ze worden gechargeerd door een Wraithlord. Ze zijn alleen wel kwetsbaar omdat ze maar 3 wonden hebben een armour save van een Space Marine. De meeste wapens zullen weinig effect hebben, maar pas op voor die wapens die dat wel hebben, want de wraithlord is een vuur-magneet.

War Walker
Forward Reconnaisance Scout Walkers met een lage armour value maar wel met 2 zware wapens per stuk. Veel Eldar spelers combineren dit met ‘Guide’ van hun Farseer voor een ongekend aantal schoten die allemaal mogen herrollen als ze missen en met een Strenght van 6. War Walkers kunnen behoorlijk wat vuurkracht neerleggen, maar zijn helaas snel het haasje aangezien een standaard Bolter er een al vrij snel kan vernietigen.
Dark Reapers
Aspect Warriors voor de langere afstand. Dark Reapers schieten op afstand eenvoudig bepantserde infantrie kapot. Hun wapens en Armour zijn hard en ze zijn trefzeker op lange afstanden. In Close Combat zijn ze alleen niet veel waard, maar dan moet de vijand er wel eerst zien te komen.

Afbeelding

Support Platforms
Zware wapens die komen met of een D-Cannon, Shadow Weaver of een Vibro-Cannon. Vibro Cannons kunnen samen gevoegd worden om vijanden kapot te trillen. Vibro cannons zijn goed tege infantrie zonder al te veel armour. Ze trekken een rechte lijn en alle eenheden daaronder worden geraakt in plaats van een specifieke eenheid. D-cannons schieten met blast Templates wie dan ook rechtstreeks de Warp in. D-Cannons zijn in principe overal krachtig tegen, maar vooral tegen modellen met veel wonden of een hoge toughness. Shadow Weavers hebben een relatief hoge strenght en werkt goed tegen licht bepantserde infantrie die dicht bij elkaar staat.
Alle 3 de platformen zijn Artillery en hoeven dus niet de vijand te kunnen zien.

Nightspinner
Deze tank schiet een vlijmscherpe draad van een paar kilometer de lucht in en dwarrelt rustig op de vijand neer, die daarna grote moeite heeft met bewegen en zich zelf kapot rent. De draad heeft alleen niet veel effect tegen armour en daarom is de Nightspinner vooral goed tegen grote groepen infantrie die je liever niet te dichtbij wilt hebben.
Afbeelding


CRAFTWORLDS

Een Eldar leger komt van een bepaalde Craftworld. Je kan er eenvoudig een zelf bouwen door een kleurenschema te kiezen en daar elementen van in je leger terug te laten komen. De grootste Craftworlds hebben een eigen thema en kleuren schema. Hieronder ze uitgelicht:
Afbeelding
5 Bonesingers van verschillende Craftworlds


Biel-Tan
Kleuren: Groen-Wit
Specialismes: Aspect Warriors
Background: Biel-Tan Eldar willen de oude universele macht herstellen en om dit te kunnen bewerkstelligen gebruiken ze meer Aspect Warriors dan wie dan ook. De hoofddoelen van de eervolle Biel-tan zijn colonies van andere rassen op zogenoemde Maiden Worlds: paradijs planeten die de Eldar zo hebben gevormd toen ze nog alleen heersers waren. Ze slaan snel toe en houden vooral van een gecalculeerde verassingsaanval door middel van een ‘Swordwind’, een speciale aanvalsgroep die gebasseerd is op wat voor soort vijand ze tegenkomen.
Build: Biel-Tan legers bestaan uit meerdere groepen Aspect Warriors van alle soorten en maten. Troop Choices worden gevuld met Dire Avengers (en Guardians), Fast Attack met Swooping Hawks en Warp Spiders, Elites met Banshees, Striking Scorpions en Fire Dragons. Heavy Support wordt gevuld met Falcons en Dark Reapers. Biel-Tan Swordwind armies hebben van alles wat om elke vijand de baas te kunnen met een gebalanceerd leger.


Alaitoc
Kleuren: Blauw-Geel
Specialismes: Pathfinders & Navy
Achtergrond: De Craftworld van Alaitoc kent een keiharde discipline. Veel Eldar van Alaitoc zoeken hun heil dan ook als Rangers en Pathfinders om zo te ontsnappen aan de harde realiteit. Alaitoc weet dat het einde nadert als de discipline weg zou vallen en dat ligt niet altijd even makkelijk bij de inwoners. Toch hebben de Rangers en Pathfinders een goede band met hun thuiswereld en ze zullen dan vaak terugkomen om de thuishaven te beschermen mocht dat nodig zijn. Alaitoc staat ook bekend om zijn formidabele Navy, ze hebben veel grav-tanks tot hun beschikking. Daarnaast hebben ze een aantal van de beste piloten die de Eldar te bieden hebben.
Build: Een Alaitoc Eldar leger vult de troop choices met een gezond aantal Rangers en/of Pathfinders. Ze zullen iets minder gebruik maken van Aspect Warriors en Wraiths, maar hun heavy support slots zitten altijd gevuld met minstens 2 tanks. Alaitoc legers maken graag gebruik van hun Farseers, minder snel van een Autarch.
Afbeelding


Saim-Hann
Kleuren: Rood-Zwart-Wit
Specialismes: Snelheid, Jetbikes, Vypers
Background: Waar Alaitoc hard en gedisciplineerd is, is Saim-Hann bijna een totale losstaande sociëteit. Saim-Hann waren een van de eerste Craftworlds die vertrok toen Slaanesh geboren werd en verlangen vooral terug naar de dagen van vroeger, toen alles nog vrijer was. Daarom zijn ze af en toe een stuk wilder dan andere Craftworlds. Ze houden van snelheid en raiding. Elke Saim-Hann is lid van een Wildrider Familie en er is geen wereld die zoveel Jetbikes en Vypers heeft als Saim-Hann.
Build: Alles op een Jetbike en je bent al een heel end. In beurt 1 zou eigenlijk niets op de grond mogen staan: de Farseers op Jetbikes, Warlocks op Jetbikes, Jetbike Squadrons, Vyper Jetbikes en Falcons zijn primaire keuzes van een Saim-Hann leger.


Iyanden
Kleuren: Geel-Blauw
Specialismes: Wraiths
Background: Iyanden was een van de sterkste en grootste Craftworlds, tot een Tyranid Hive Fleet hun aanviel. Uiteindelijk werden de Tyranids terug gedreven en kon de Craftworld ontsnappen, maar het aantal gesneuvelden was te groot om ooit nog op volledige sterkte te komen. De Craftworld Seers en Warlocks doen nu wat ze kunnen in de vorm van Wraithguard en Wraithlords. De Bonesingers van Iyanden zijn de beste van alle Eldar, terwijl zij de Wraiths bij elkaar zingen heeft Iyanden genoeg soulstones om die met de wraiths te fuseren.
Build: Minimaal 2 units Wraith Guard en 2 Wraithlord. Alle Guard units hebben een Warlock bij zich. Als leider kom je al snel aan een Farseer en Prince Yriel. Iyanden vertrouwd op Wraithbone, en zal dus vooral veel upgrades bevatten om het aantal modellen zo laag mogelijk te houden.
Afbeelding


Ulthwe
Kleuren: Zwart-gebleekt wit
Specialismes: Black Guardians, Shock Attacks, Farseers
Background: De Craftworld Ulthwe zweeft erg dichtbij de Eye of Terror en is dan ook constant onder aanval van Chaos. Om de daemonen weerstand te bieden volgen veel Ultwhe Eldar de “Path of the Warlock” en de “Path of the Seer” en zodoende hebben ze een groot aantal Warlocks en Farseers in hun rangen. Eenheden worden nagenoeg altijd geleid door Warlocks en hun psychische krachten zijn dan ook meer numeriek dan elke andere Craftworld. Omdat de Craftworld zo vaak oorlog voert hebben de bewoners meer ervaring dan andere Eldar en hun Guardians zijn dan ook beter getrained in het gebruik van de Shuriken Catapult, Pistol en Close Combat.
Build: Ulthwe legers zijn niet compleet zonder een Seer Council. Daarnaast is Eldrad een must. Elke unit die een upgrade kan hebben van een Warlock moet dit zeker doen. Troop Choices worden gevuld met Black Guardians en Guardian Storm Squad.


Mymeara
Kleuren: Turqoise
Specialismes: Armour, Shadow Spectre Aspect Warriors
Background: Mymeara is een kleinere Craftworld en wordt uitvoerig besproken in Imperial Armour 11: The Doom of Mymeara. Deze craftworld zijn geisoleerd van anderen en houden hiervan. Ze werden tijdens een grote oorlog tegen Orks bij gestaan door de leider van de Shadow Spectres, Irrillyth, die hun heeft geholpen het tij te keren. Hij leerde de Mymearans alles over het combineren van stealth, snelheid en vuurkracht. Sindsdien hij vertrokken is, hebben de Mymearans alles gedaan om hem weer terug te vinden om verder te leren en hun aandeel in de oorlogen die nog gaan komen te vergroten. Ze worden bij gestaan door de vele verschillende soorten Armoured Units die ze kunnen oproepen.
Build: Een unit Shadow Specters, samen met de Phoenix Lord Irrilyth is een goed begin. Mymeara maakt gebruik van eenheden die snel zijn en hard schieten. Denk dan aan units zoals Wasp Assault walkers en Hornets die alleen in Imperial Armour 11 staan. Verder zijn eenheden als Warphunters een goede keuze.


Exodite Eldar
Kleuren: van alles
Specialismes: van alles
Background: Exodite Eldar zijn niet een Craftworld, maar Eldar die op planeten leven die buiten het bereik van Slaanesh lagen. Ze zijn opgegaan in de natuur en hebben niet veel van de technologie van Craftworld Eldar mee gekregen. Zo rijden ze op wilde beesten en hebben minimale toegang tot Eldar wapens. Exodite Eldar is een uitdagend hobby project voor de geoefende converter omdat nergens modellen van zijn.
Build: Exodites hebben in principe weinig Aspect Warriors en weinig technologie. Aan geconverteerde projecten moet je denken aan Eldar op Cold Ones en deze te gebruiken als Jetbikes. Eldar op Carnosaurs voor Wraithlords. Eldar op Stegadons voor trage wave serpents, je kan het niet zo gek bedenken.


Corsair Eldar
Kleuren: van alles
Specialismes: Rapid Respons, Hit-and-Run, Raiding
Background: Corsair Fleets wijken af van Craftworld Fleets in een opzicht dat Corsairs veel actiever zijn in aanvallen, terwijl Craftworld Eldar vooral proberen te overleven. Corsairs overleven door andere vloten te overmeesteren en alles wat ze kunnen gebruiken te stelen. Ze zijn daarom gebrand om snelle eenheden in te zetten en dan vooral met jumppacks zodat ze easy-in-easy-out hun doel kunnen bereiken. Corsairs zijn meer meedodeloos dan Craftworlders en als een planeet moet branden voor een stuk brood, so be it.
Build: Troops worden gevuld met Guardian Corsairs. Daarnaast gebruiken Corsairs Aspect Warriors die vooral jumppacks gebruiken. Denk aan Swooping Hawks, Warpspiders en Shadow Spectres. Pirate Princes worden gebruikt als leider en verder weinig walkers. Alles wat je daarna nog kan op vullen kan je doen door gebruik te maken van Phoenix Bombers, Nightwing interceptors, Hornets enzovoorts.


TACTICS

- Een unit van 3 War Walkers met elk 2 Scatter Lasers geven al zo’n 24 schoten op S6. Combineer dit met Guide van een Farseer en je hebt 24, re-roll to hit, S6 schoten.

- Een unit Jetbikes kunnen objectives claimen omdat ze troops zijn. Laat ze tussen terrein turbo-boosten, pak alleen kleine units aan omdat je wapens verder waardeloos zijn. Als je op de laatste beurt nog een of 2 squads hebt, capture dan objectives hiermee of contest andere. Flat-Out kan je nagenoeg bij elke objective komen.

- Wordt je gek van Flyers? Een Fire Dragon Exarch met een Quad-gun Emplacement heeft BS5, Crackshot en Vehicle hunter. Elk vliegtuig wordt geraakt op een 2+, ze mogen geen cover saves nemen vanwege Crackshot en de Armour Penetration mag je her-rollen door Vehicle Hunter.

- 10 Dire Avengers met Exarch en Bladestorm die uit een Wave Serpent stappen hebben 36 schoten op S4. Guide dit en/of Doom de vijand waar je op schiet en je hebt een sterke mobiele fire base. Combineer dit met 3 Shuriken Cannons op je Wave Serpent en je hebt nog meer schoten die ook profiteren van Doom.

- Warlocks met Conceal stacken nu met night fighting voor een 3+ cover save op long range in the open. Een unit met niet al te veel armour zoals Guardians kunnen door Conceal eenvoudig een objective in een ruïne bewaken waar ze zelfs dan een 2+ cover save hebben. Ook Pathfinders zijn met een 1+ coversave (1 faalt altijd) moeilijk weg te krijgen uit een stuk terrein.

- Een Falcon met Brightlance en een kleine unit van Fire Dragons kan dichtbij de achterkant en/of zijkant parkeren van welke vehicle dan ook voor een bijna instant-wreck. 6 Melta schoten op een zwakke armour met 2D6 armour penetration + een S8 4+ to Glance, 5+ to Pen schot maakt erg veel erg stuk.

- Een Avatar is een Monsterous Creature en dus een naar beest opzich. Als je een Avatar weet te Fortunen is hij erg moeilijk om neer te krijgen! Daarnaast is hij imuun voor flamers en melta’s. Pas alleen op voor Plasma Weaponry.

- Met alle psykers die in de 6e editie rond lopen zijn Runes of Warding ongelofelijk handig geworden omdat alle Tests op 3D6 gehaald moeten worden. Rol je boven de 12 heb je automatisch Perils of the Warp. Ook de andere Farsere upgrades zijn allemaal erg goed in de huidige editie.

- Rangers die een 6 rollen om te raken tellen als AP1. Combineer dat met dat je targets mag uitkiezen op een 6 als je een Sniper bent en je hebt een eenheid die gericht specialist weapons/standard bearers neer kan halen. Met een beetje geluk zelfs de sargeants. Als je er Pathfinders van maakt doen ze dit zelfs al op een 5+.
Fluffwise, they are psychic, ninja, space-elf Dancer Clown Historians of the 40k universe
Avatar gebruiker
Daniel
General
General
 
Berichten: 3399
Geregistreerd: 07 maart 2013, 23:28
Woonplaats: Waddinxveen
Medals: 14
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (1) Bronzen Schilder Medaille (1)
Deelname Goud (1) SLS Lid Supreme (1) Master Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister Veteraan (1) Tournament Lord (1)
Transporter (1) Intelligence Veteran (1) The Renegade Crown Ribbon (1)
Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)

Re: [ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Berichtdoor Sphere » 03 apr 2013, 14:51

Jesus man! Fantastisch artikel en mooie plaatjes! Lekker bezig Daniel!

Afbeelding
“If something stands between you and your success – move it. Never be denied.” - Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Arcade Universe
Click here to find an arcade in your neighborhood
Avatar gebruiker
Sphere
General
General
 
Berichten: 3663
Geregistreerd: 23 dec 2011, 22:35
Woonplaats: Zoetermeer
Medals: 16
Zilveren Schilder Medaille (3) Bronzen Schilder Medaille (1) Deelname Brons Bar (1)
Organiser Master (1) SLS Lid Supreme (1) Executive Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister (1) Transporter (2)
The Forgotten Colony Ribbon (1) Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)
Clash of the Gangbangers (1)

Re: [ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Berichtdoor TLRonin » 03 apr 2013, 15:51

Gast! Kan het niet bijhouden... Denk dat ik in jouw vakantie maar eens rustig je artikelen nog eens ga lezen. Krijg ik ff de tijd. ;)

Maaruh... Komt als geroepen. Denk op dit moment Eldar te gaan doen als de nieuwe codex uitkomt.
Avatar gebruiker
TLRonin
General
General
 
Berichten: 2600
Geregistreerd: 24 dec 2011, 13:50
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs
Medals: 11
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (1) Deelname Zilver (1)
SLS Lid Supreme (1) Veteran Recruiter (1) Medal of Honor (1)
Strategic Debriefing Medal (1) Transporter (2) The Forgotten Colony Silver (1)
Rise of the Beast Ribbon (1)

Re: [ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Berichtdoor Phoenix » 03 apr 2013, 16:14

Na je korte introductie van de Eldar tijdens het toernooitje heb ik de codex erbij gepakt en me ook gaan orienteren op de Eldar. Voorheen nog nooit naar gekeken, want vond de models niet al te fantastisch, maar de Wraithguard en Wraithlord zijn cool. In combinatie met wat Warwalkers kan dit mijn nieuwe leger worden. De Orks zijn dan voor de lol en de Eldar om serieus te gaan spelen. Dat is althans het plan.

Aan de hand van mijn modelkeuze kom ik volgens mij op Iyanden uit, alleen het kleurschema ga ik aanpassen. Geel/blauw is niet mijn favoriet en geel schilderen is niet al te makkelijk.

Ik ga wel wachten tot de nieuwe codex uitkomt en dan eens kijken welke units er aangeschaft gaan worden. (Of zal ik alvast deze:
Afbeelding
bestellen? :) )
Avatar gebruiker
Phoenix
General
General
 
Berichten: 1924
Geregistreerd: 26 dec 2011, 02:53
Woonplaats: Bergschenhoek
Medals: 6
Deelname Brons Bar (1) SLS Lid Supreme (1) Tournament Apprentice (1)
Transporter (2) Deception from Within Ribbon (1)

Re: [ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Berichtdoor Daniel » 03 apr 2013, 16:28

Phantom he? Revenant Titan vind ik zelf mooier ;) Super-Agile Titan of DOOOOOM, en hij's nog betaalbaar ook!

Wel leuk om te horen dat je een 2e blik gaat werpen naar Eldar! Mocht je alvast wat willen schilderen/proberen, Wraithlords gaan niet veranderen in de volgende editie (zijn pas geleden nog plastic geworden), Wraith Guard schijnen WEL plastic te worden en er zou nog een andere unit uit de box gehaald kunnen worden: Cataphractii (vliegende Wraith guards).

Daarnaast kan je beginnen met een Seer Council, ook altijd goed ;) Dire Avengers zijn ook een prima keuze om alvast een beetje mee te gaan spelen. Als Laatste: Forge World heeft ook de Spirit Seer: een Psyker Wraithlord! Ook een mooie uitdaging :]
Fluffwise, they are psychic, ninja, space-elf Dancer Clown Historians of the 40k universe
Avatar gebruiker
Daniel
General
General
 
Berichten: 3399
Geregistreerd: 07 maart 2013, 23:28
Woonplaats: Waddinxveen
Medals: 14
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (1) Bronzen Schilder Medaille (1)
Deelname Goud (1) SLS Lid Supreme (1) Master Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister Veteraan (1) Tournament Lord (1)
Transporter (1) Intelligence Veteran (1) The Renegade Crown Ribbon (1)
Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)

Re: [ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Berichtdoor TLRonin » 03 apr 2013, 19:55

@Morglum: Dude, dude, dude... Dan krijgen we samen de grootste wraithguard leger! Haha. Dat was exact mijn plan ook.

Wraithguard, wraithlord. Spiritseer er bij van Forgeworld. Seer council en wat Warlocks. Warwalkers voor de dakka. Awesome stuff. Kwam derhalve ook uit op Iyandan.
Avatar gebruiker
TLRonin
General
General
 
Berichten: 2600
Geregistreerd: 24 dec 2011, 13:50
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs
Medals: 11
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (1) Deelname Zilver (1)
SLS Lid Supreme (1) Veteran Recruiter (1) Medal of Honor (1)
Strategic Debriefing Medal (1) Transporter (2) The Forgotten Colony Silver (1)
Rise of the Beast Ribbon (1)

Re: [ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Berichtdoor Phoenix » 03 apr 2013, 21:16

TLRonin schreef:@Morglum: Dude, dude, dude... Dan krijgen we samen de grootste wraithguard leger! Haha. Dat was exact mijn plan ook.

Wraithguard, wraithlord. Spiritseer er bij van Forgeworld. Seer council en wat Warlocks. Warwalkers voor de dakka. Awesome stuff. Kwam derhalve ook uit op Iyandan.


Great minds think alike :)
Avatar gebruiker
Phoenix
General
General
 
Berichten: 1924
Geregistreerd: 26 dec 2011, 02:53
Woonplaats: Bergschenhoek
Medals: 6
Deelname Brons Bar (1) SLS Lid Supreme (1) Tournament Apprentice (1)
Transporter (2) Deception from Within Ribbon (1)

Re: [ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Berichtdoor Daniel » 03 apr 2013, 22:40

In de huidige codex, als je een unit van 10 maakt en propt er een shadowseer in tellen ze nog als troops ook. Daarnaast kunnen er ook 5 plus 2 charcters in een wave serpent.
Fluffwise, they are psychic, ninja, space-elf Dancer Clown Historians of the 40k universe
Avatar gebruiker
Daniel
General
General
 
Berichten: 3399
Geregistreerd: 07 maart 2013, 23:28
Woonplaats: Waddinxveen
Medals: 14
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (1) Bronzen Schilder Medaille (1)
Deelname Goud (1) SLS Lid Supreme (1) Master Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister Veteraan (1) Tournament Lord (1)
Transporter (1) Intelligence Veteran (1) The Renegade Crown Ribbon (1)
Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)

Re: [ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Berichtdoor Phoenix » 04 apr 2013, 22:15

Daniel, mag dit model:

http://www.forgeworld.co.uk/Warhammer-4 ... ALKER.html

Afbeelding

ook gebruikt worden bij een toernooi? Volgens mij niet, ik denk dat hij niet in de toegelaten Imperial Armour boeken staat. Denk dat hij in volume 11 staat. Maar weet dit dus niet zeker, misschien jij wel? Hij past namelijk wel in mijn categorie 'coole units' 8-) .
(natuurlijk "if you both agree" dan kan het, maar ben benieuwd in een 'officiele' setting)
Avatar gebruiker
Phoenix
General
General
 
Berichten: 1924
Geregistreerd: 26 dec 2011, 02:53
Woonplaats: Bergschenhoek
Medals: 6
Deelname Brons Bar (1) SLS Lid Supreme (1) Tournament Apprentice (1)
Transporter (2) Deception from Within Ribbon (1)

Re: [ARTIKEL] Beginnen met Eldar

Berichtdoor Daniel » 05 apr 2013, 01:01

Klopt' staat enkel in imperial armour 11 en deze zijn niet toegestaan...yet...

Je kan ze wel als normale warwalkers gebruiken natuurlijk, maar de normale zijn ook stoer en goedkoper :-)
Fluffwise, they are psychic, ninja, space-elf Dancer Clown Historians of the 40k universe
Avatar gebruiker
Daniel
General
General
 
Berichten: 3399
Geregistreerd: 07 maart 2013, 23:28
Woonplaats: Waddinxveen
Medals: 14
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (1) Bronzen Schilder Medaille (1)
Deelname Goud (1) SLS Lid Supreme (1) Master Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister Veteraan (1) Tournament Lord (1)
Transporter (1) Intelligence Veteran (1) The Renegade Crown Ribbon (1)
Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)

Volgende

Keer terug naar Artikelen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron