IPR & Copyrights

Lees hier het laatste game nieuws, geruchten maar ook nieuws en aankondigingen van SLS.

IPR & Copyrights

Berichtdoor NutTownTau » 17 dec 2012, 23:17

Beste Mede SLS-ers,

Graag jullie aandacht voor het volgende:

Bedrijven zoals; Games-Workshop, Wizards of the Coast, etc. hebben in het verleden (met recht) hard op getreden tegen websites en fora die hun auteursrecht (copyright in het Engels) hebben geschonden. Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen” of in dit geval: “voorkomen is beter dan voor de rechter voorkomen” worden posts die inbreuk maken op auteursrechten van de bedrijven aan wiens producten wij allemaal lol beleven direct verwijdered, en de gebruiker in kwestie gewaarschuwd. Dergelijk gedrag kan leiden tot sancties tegen het forum, waardoor het forum zal moeten sluiten. Mocht een gebruiker na zo’n waarschuwing zijn gedrag niet wijzigen, dan kan dit leiden tot het verwijderen van de account van de gebruiker en een permanente ban van de geassocieerde IP adressen.

Aangezien dit op veel vlakken een vaag concept kan zijn hebben wij deze regels opgesteld. Games-Workshop staat bekend om hun zero-tolerance beleid tegenover schendingen van hun auteursrecht, dus de voorbeelden zijn vooral op hun beleid gericht. Dit betekent echter niet dat deze regels niet voor het IPR van andere bedrijven gelden.

Probeer waar mogelijk geen “stats” te noemen

Stel een beginnende Imperial Guard speler vraagt zich af hoe hij/zij het best met Space Marines om kan gaan.

In plaats van te zeggen:

een lascannon is StrX, APX, met X inch Range waardoor je Space Marines op een 2+ verwond, en ze ook nog eens hun X+ armor save niet krijgen..


Kun je beter zeggen;

omdat een lascannon zulke hoge Str en AP heeft, mogen Space Marines geen armor save maken, en worden ze verwond op een 2+


De boodschap is op die manier duidelijk genoeg en de speller kan in de exacte statline voor de Lascannon in zijn/haar codex, of het regelboek opzoeken. Over het algemeen is het niet nodig om de exacte stats te delen.


uitzonderingen

Als je het gevoel hebt dat het noemen van een waarde uit de statline nodig is om een concept uit te leggen, of een berekening uit te werken; post dan alleen de stat die van toepassing is. Dit is echter een “grijs” gebied; dergelijke discussies worden over het algemeen getolereerd zolang niet de volledige statline word gepubliceerd.

Post nooit, Nooit, NOOIT de individuele punten

Bij het posten van een armylist als deel van een batrep of om advies te vragen is het vaak handig om te vermelden wat een unit kost, en dit is toegestaan. Het posten van individuele punten is dit echter niet.
Dit is bijvoorbeeld niet toegestaan:

unit van 6 Sphere-monsters:
-Sphere monster 20 x 6 = 120 punten
-Command-Sphere 10 x 1 = 10 punten
-extra wapen: 5 x 6 = 30 punten
Total= 160 puntenMaar, dit mag wel

6 Sphere monster, Command-Sphere, Extra wapens: 160 punten


Het posten van de kosten van upgrades, modellen, en uitrusting is iets waar GW bijzonder hard tegen optreed. Waardoor de Mods ook bijzonder streng tegen dergelijke posts zullen optreden, we kunnen het ons niet veroorloven om hier lax in te zijn en een rechtszaak te riskeren.

Boeken en andere resources

Hoewel het is toegestaan een (digitale) kopie voor persoonlijk gebruik te hebben, is het illegaal om een dergelijke kopie te delen. Dit is niet alleen iets waar bedrijven hard tegen optreden, het is ook nog eens strafbaar onder de Nederlandse wet. Het posten van een pagina uit een boek is dan ook niet toegestaan, en berichten in de lijn van “stuur me maar een PM met je e-mail adres, dan stuur ik je een PDF’je” zullen al helemaal niet getolereerd worden.

Plaatjes van Websites

Het linken van plaatjes of video’s is alleen toegestaan als er een link naar de bron (website van de fabrikant) bij wordt vermeld.

miniaturen, kaarten, e.d.

Hoewel we kunnen aannemen dat dit voor iedereen duidelijk is; het is niet toegestaan om producten waar een copyright (het zit hem dan ook in de naam) te repliceren; niet voor eigen gebruik, en al helemaal niet voor commerciele doeleinden. Mocht blijken dat een gebruiker imitatie producten aanbiedt over het forum, wordt de persoon in kwestie direct verbannen.

IPR van Sweetlake Sentinels

Op het forum wordt gebruik gemaakt van een aantal afbeeldingen die (veelal door Sphere) zijn gemaakt om de website wat “kleur” te geven. Denk hierbij aan de medailes, pictogrammen, etc. die uniek zijn voor onze website. Neem voordat je (buiten het forum) van deze afbeeldingen gebruik maakt eerst per PM of e-mail contact op met Sphere om zijn toestemming te vragen.
"I know that you believe that you understood what you think I said, but i am not sure you realize that what you heard is not what I meant."
Avatar gebruiker
NutTownTau
General
General
 
Berichten: 3789
Geregistreerd: 15 feb 2012, 23:22
Woonplaats: Zoetermeer
Medals: 12
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (2) Bronzen Schilder Medaille (1)
Deelname Zilver (1) SLS Lid Supreme (1) Medal of Honor 2 Ster (1)
Strategic Debriefing Medal (1) Tournament Apprentice (1) The Forgotten Colony Bronze (1)
Rise of the Beast Ribbon (1) Clash of the Gangbangers (1)

Keer terug naar Nieuws & aankondigingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten