-------<Ben jij nieuw op het forum? Kijk dan hier om te weten hoe alles werkt.>-------

Lees hier het laatste game nieuws, geruchten maar ook nieuws en aankondigingen van SLS.

-------<Ben jij nieuw op het forum? Kijk dan hier om te weten hoe alles werkt.>-------

Berichtdoor Sphere » 03 feb 2018, 12:46

Beste nieuwe bezoeker,

Welkom op het forum van Sweet Lake Sentinels. De gratis tabletop en spellen community van Zoetermeer en omstreken.

Met onze community proberen wij het spelen van met name tabletop/spellen te stimuleren. Hoe meer zielen hoe meer vreugde wat ons betreft. Met name 40K, Warhammer AoS en Blood Bowl zijn sterk vertegenwoordigd maar onze leden spelen ook nog andere spellen. De doelgroep voor deze community is het gebied Zoetermeer en alles wat daar direct aangrenst maar in de basis is iedereen welkom, wij maken daarin geen enkele onderscheid. Houd er echter wel rekening mee dat initiatieven allemaal worden georganiseerd in de omgeving Zoetermeer, Den Haag, Gouda, Rotterdam en alles wat daar tussen zit (met een mogelijke uitzondering hier en daar). Als je bereid bent om naar deze lokaties te komen staat je niets in de weg om lekker mee te doen. Je bent van harte welkom.

Wat ga je op deze pagina vinden?

Inhoudsopgave:
-Forum regels, die hebben wij niet!
-Stel jezelf gerust voor
-Forum, Whatsapp & Facebook
-Hoe zit dat met die medailles?
-Waar worden de kosten van betaald?
-Waar spelen de meeste Sweet Lake Sentinels leden?
-Copyright en hoe daarmee om te gaan
-Copyright van Sweet Lake Sentinels
-Hoe werkt het forum nu eigenlijk?

Als je naar beneden scrolt dan kom je deze hoofdstukken in deze volgorde tegen.

Forum regels, die hebben wij niet!
Eigenlijk hebben wij geen echte regels, en dat willen wij ook niet. Niet? Nee eigenlijk niet. Wij vinden dat iedereen een dusdanig gezond verstand heeft dat men wel weet hoe je andere mensen moet behandelen en een forum niet boven de wet staat. Behandel anderen zoals jij ook behandeld wilt worden en gebruik je gezond verstand om te bepalen of iets mag of niet. Heb je twijfels vraag dan gerust een van de mods om hulp, wij helpen graag, daar gaat deze community juist om.

Stel jezelf gerust voor
Om in contact te komen met andere spelers uit de buurt hebben wij gemerkt dat het goed werkt als je jezelf even voorstelt. Het prikkelt mensen met je in contact te treden en hierdoor delen andere spelers makkelijk ook hun gezamelijke interesses. Voor je daarom vrij (en wij kunnen het van harte aanraden) om op het volgende forum een bericht te starten om jezelf voor te stellen: Klik hier om jezelf voor te stellen

Forum, Whatsapp & Facebook
De communicatie van de spelers binnen onze community verloopt via deze 3 kanalen: Het forum, Whatsapp en Facebook. Het forum is de eerste lijns communicatie. Hier delen wij advies, strategieen, (schilder)blogs en nog veel meer. Daarnaast maken wij actief gebruik van Whatsapp voor meer adhoc zaken als "Wie wil er meerijden naar Fearless?" Of hoe laat zijn wij vanavond op de gamelokatie?". Op het moment dat je een actief lid van de community bent krijg je ook toegang tot deze app (meedoen op het forum, deelnemen aan de game-avond). Last and least is Facebook. Dit is ons visitekaartje voor social media, om zichtbaar te zijn en mensen te lonken :twisted:. Wil je daarbij helpen? Like en share dan onze Facebook pagina: Facebook pagina Sweet Lake Sentinels

Hoe zit dat met die medailles?
Actieve leden kunnen in aanmerking komen voor medailles. Het is een combinatie van pure arrogantie, ijdelheid, trots, hebberigheid en flaneren. Gewoon doen, want het is gewoon leuk. Hoe kun je de medailles verdienen? Kijk even hier: Medaille overzicht

Denk jij recht te hebben op een medaille? Vraag hem dan hier aan met concreet bewijs: Medailles: Kom jij in aanmerking? Laat het hier weten!

Waar worden de kosten van betaald?
Deelname aan de community is helemaal gratis. De kosten worden betaald uit de opbrengsten van de reclame banners die op het forum rondzwerven. Wil je dus een steentje bijdrage en zie je een relevante reclame voorbij komen klik dan gerust. Verder vragen wij een bijdrage voor de game-avonden maar deze zullen individueel op het forum worden gemeld. Wij proberen dit bedrag zo laag mogelijk te houden is zal alleen puur een bijdrage in de kosten zijn. Wij hoeven hier geen winst op te maken want het gaat uiteindelijk om het stimuleren van de hobby.

Waar spelen de meeste Sweet Lake Sentinels leden?
Er zijn een aantal optie. Wij spelen op onze vaste lokatie in een buurthuis, of in winkels (denk hierbij aan bijvoorbeeld Tabletop Kingdom of Spel en meer) of bij de mensen thuis. Wil je weten waar wij wat doen of zoek jij tegenstanders, kijk dan op het volgende forum voor concrete afspraken of maak zelf een bericht aan om met spelers af te spreken: Zoek hier een tegenstander, game-avond of toernooi

Houd er echter wel rekening mee dat initiatieven allemaal worden georganiseerd in de omgeving Zoetermeer, Den Haag, Gouda, Rotterdam en alles wat daar tussen zit (met een mogelijke uitzondering hier en daar). Als je bereid bent om naar deze lokaties te komen staat je niets in de weg om lekker mee te doen. Je bent van harte welkom.

Copyright en hoe daarmee om te gaan
Bedrijven zoals; Games-Workshop, Wizards of the Coast, etc. hebben in het verleden (met recht) hard op getreden tegen websites en fora die hun auteursrecht (copyright in het Engels) hebben geschonden. Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen” of in dit geval: “voorkomen is beter dan voor de rechter voorkomen” willen wij iedereen vragen niet deze auteursrechten niet te schenden. Dat houdt in dat wij niet volledige codexen op het forum moeten publiceren maar af en toe een stat van een units posten moet kunnen. Probeer daar een balans in te vinden en bij twijfel vraag het gewoon aan het moderator team: Klik hier voor het Moderator team

Vind je informatie op het internet van een andere website en deel je dat hier op het forum, dan is een bronvermelding gewenst. Hierdoor krijgt de rechtmatige eigenaar alle credits.

Copyright van Sweet Lake Sentinels

Op het forum wordt gebruik gemaakt van een aantal afbeeldingen die (veelal door Sphere maar ook andere leden) zijn gemaakt om de website wat “kleur” te geven. Denk hierbij aan de medailles, pictogrammen, etc. die uniek zijn voor onze website. Neem voordat je (buiten het forum) van deze afbeeldingen gebruik maakt eerst per PM of e-mail contact op met de moderators om toestemming te vragen. Klik hier voor het Moderator team

Hoe werkt het forum nu eigenlijk?

Een keer in de zoveel tijd zie ik dingen voorbij komen in de trant van "hoe post ik een foto", "dit filmpje http://www.youtube.com/watch?v=H6S57powgxA is super grappig", etc.

dus ik dacht, laat ik eens een korte how-to maken over de geweldige opties die dit forum rijk is.

Index:


De Basics

Door gebruik van de "Volledige Bewerking" button onderaan je post:
Afbeelding

worden een groot deel van deze opties zichtbaar.

Afbeelding

Text

Met de Button [B] links boven de tekst entry plaats je tags om text dik gedrukt te maken, je kan de text die je dik gedrukt wil hebben selecteren en en vervolgens op de knop drukken om het automatisch tussen de tags te plaatsen. De buttons [i] en [u] werken hetzelfde maar dan voor italics en underline.

Met de button [tekstkleur] kun je (zoals je vermoedt de tekst wat kleur geven) de tags werken hetzelfde als [B], [i] en [u] maar je kan in het venster dat zich boven de tekstverwerker opent een kleur kiezen.

blauw
rood

Staat je favouriete kleur roze er niet tussen? zoek dan op google de HEX code op, en vervang hiermee de code in achter de "=" in de tag.
Code: Selecteer alles
[color=#ff69b4]hier je tekst[/color]

customized posting voor iedereen

vervolgens een "geheime" tekst optie: met de tags [size=X]tekst[/size] kun je tekst groter en kleiner maken, je kunt hier dan zelf een nummer tussen 1 en 200 invullen om de tekstgrote aan te geven.

Met de "Center" button plaats je tekst in het midden van de pagina

Je kunt deze Tags natuurlijk ook met elkaar combineren:
Zoals dit

Code: Selecteer alles
[center][color=#FF4000][size=200][b][u]Zoals dit[/u][/b][/size][/color][/center]


"Quotes"

Met de button [quote ] maak je een apart tekstvak aan waarin je iemand... quote.


Code: Selecteer alles
[quote]als je de ruimte achter de = leeg laat ziet het er zo uit[/quote]

als je de ruimte achter de = leeg laat ziet het er zo uit


Maar als je een specifiek persoon wil quoten, vul je zijn of haar naam tussen aanhalingstekens in achter de =.

Code: Selecteer alles
[quote="Pikachu"]Pika pika, piiika... pikachu[/quote]


Pikachu schreef:Pika pika, piiika... pikachu


Daarnaast staat er een "Quote" button rechtsboven in elke posts, als je deze button gebruikt word de naam van de eigenaar van dat bericht automatisch als auteur bijgesloten.

Afbeelding

Deze optie reset echter elke keer als je op de knop drukt, waardoor het op deze manier niet mogelijk is verschillende mensen/berichten te quoten. Als je de "quote" tags in de "volledige bewerker" gebruikt is dit echter geen probleem, je moet dan wel de tekst kopieren/plakken.

Code

De Code tags heb je alleen nodig als je (zoals mij) de tags wilt laten zien zonder dat het forum de tags "verwerkt"

Code: Selecteer alles
[code][b]Test[/b][/code]


Lists

List en List= gebruik je om (je raad het al) een lijstje te maken;

stel je hebt een aantal namen:

Sphere
TLronin
Nuttowntau
Daniel

en wilt hier een lijstje van maken, dan kun je natuurlijk gewoon een nummertje er voor zetten (dit is ook stukken minder moeite... maar dat terzijde) of je gebruikt de "List" tags om lekker interessant te doen:

 • Sphere
 • TLRonin
 • Nuttowntau
 • Daniel

 1. Sphere
 2. TLRonin
 3. Nuttowntau
 4. Daniel

 1. Sphere
 2. TLRonin
 3. Nuttowntau
 4. Daniel

Code: Selecteer alles
[list]
[*]Sphere
[*]TLRonin
[*]Nuttowntau
[*]Daniel[/list]

[list=1]
[*]Sphere
[*]TLRonin
[*]Nuttowntau
[*]Daniel[/list]

[list=a]
[*]Sphere
[*]TLRonin
[*]Nuttowntau
[*]Daniel[/list]


Het nadeel is dat je met de hand [*] voor elk item moet zetten... en je dan net zo goed 1. of a. kan typen.

Links

websites

Het linken van websites is super makkelijk: dat gaat namelijk automatisch als je een volledig webadress in je post plakt: http://www.nu.nl/

Als je een pagina binnen SLS knipt/plakt dan laat het forum het grootste gedeelte van het adress weg: http://www.sweetlakesentinels.nl/forum/ ... m.php?f=15

Het ligt aan je browser instellingen of de link in een nieuw venster wordt geopend.


De URL Tags kun je gebruiken om je link aan te passen door bijvoorbeeld een lange of onduidelijk URL een naam te geven:

Code: Selecteer alles
[url=http://www.sweetlakesentinels.nl/forum/index.php]SLS Forum Index[/url]


word dan het volgende:

SLS Forum Index

berichten

Elk bericht dat op SLS geplaatst word heeft zijn eigen URL, door recht te klikken op de titel van het bericht, en de optie "copy link location" te selecteren kun je direct naar een bericht linken. Als iemand de link volgt dan staat dit bovenaan de nieuwe pagina, op deze manier hoeven mensen niet opzoek naar het juiste bericht

Afbeelding

deze URL gebruik je op dezelfde manier als een link naar een website.

e-mail

Met de email tags, is het mogelijk om een directe link naar een e-mail adres the creeeren.

LET OP!!!
de inhoud van het SLS forum is voor iedereen toegankelijk, als je een "email"-link naar een adres plaats kan iedereen (dus ook mensen buiten het forum) dit zien en je een e-mail sturen. SLS kan niet garanderen dat het e-mail adress niet door bots of andere data mining tools word gevonden, en je vervolgens bakken met spam ontvangt. We raden dan ook af om je persoonlijke e-mail adres te plaatsen, en in plaats daarvan een nieuw email adres te maken als je de functie wil gebruiken om bijvoorbeeld inschrijvingen voor een evenement te verwerken.

De Tags werken op dezelfde manier als de "URL" variant, maar openen een keuze menu met e-mail programma's of een eerder gekozen en opgeslagen programma

Code: Selecteer alles
[email]Nutty@TauTown.nl[/email]


word:
Nutty@TauTown.nl

en:

Code: Selecteer alles
[email=Nutty@TauTown.nl]e-mail Nutty[/email]


word:
e-mail Nutty

Afbeeldingen

Het posten van een afbeelding doe je door op de IMG button te klikken en de "image location" er tussen te plakken.

Afbeelding

Code: Selecteer alles
[img]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuZsuKZ_6qmtEQMHpcKomV5LHzIaE0w0c3ZoVzXO1qltEasuj6Sw[/img]


Het is belangrijk (lees noodzakelijk) dat de afbeelding online te vinden is, als je dus een foto op SLS wilt plaatsen zul je deze eerst moeten "uploaden" naar een website met image hosting zoals:


Zodra het bestand "online" te vinden is kun je er rechts op klikken en de optie "Copy Image Location" selecteren en de bestandslocatie tussen de tags plakken, als je de bestandslocatie op je PC selecteert gaat het niet werken.

Youtube

de Youtube tags werken op dezelfde manier als de "URL" tags, maar youtube links worden niet automatisch herkend door het forum.

http://www.youtube.com/watch?v=YRbakPKgU5Y

word wel herkend als een URL, maar niet als Youtube video. Maar met behulp van de "Youtube" tags, kun je een video speler in je post plaatsen.Code: Selecteer alles
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YRbakPKgU5Y[/youtube]


Let er wel op dat er geen "s" in https:// staat (deze kun je gewoon verwijderen) anders kunnen de tags de video niet embedden.

Daarnaast werken de mobiele URLs ook niet in combinatie met de "youtube" tags: ook hier moet je de "s" uit https:// verwijderen, daarnaast moet je "m.youtube" veranderen in "www.youtube".

Flash

De "Flash" tags zijn bedoeld om flash animaties op het forum te plaatsen, deze optie is echter uitgeschakeld om bandbreedte te besparen.
“If something stands between you and your success – move it. Never be denied.” - Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Arcade Universe
Click here to find an arcade in your neighborhood
Avatar gebruiker
Sphere
General
General
 
Berichten: 3676
Geregistreerd: 23 dec 2011, 22:35
Woonplaats: Zoetermeer
Medals: 16
Zilveren Schilder Medaille (3) Bronzen Schilder Medaille (1) Deelname Brons Bar (1)
Organiser Master (1) SLS Lid Supreme (1) Executive Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister (1) Transporter (2)
The Forgotten Colony Ribbon (1) Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)
Clash of the Gangbangers (1)

Keer terug naar Nieuws & aankondigingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron