X-Wing Campagne Regels

De Star Wars X-Wing Miniatures game campagne, soon to come.

X-Wing Campagne Regels

Berichtdoor Sphere » 09 apr 2014, 00:13

In een melkstelsel ver hier vandaan heerst er vrede tussen diverse volkeren... maar schijn bedriegt. Ondanks de vrede die heerst is er geen samenhorigheid wat kleine facties de kans geven om wederom een greep naar de macht te doen. Binnen de Rebel Alliance en de Empire staan leger hoofden op om een greep naar de macht te doen. Binnen beide facties heerst totale chaos want in het verleden was het duidelijk wie de vijand was maar deze vijand gevoed door macht en haat komt van zowel buiten als vanuit binnen de eigen facties. Niemand is meer te vertrouwen, ook niet je vrienden.

May the Force be with you.

Beste Generaals,

Wij gaan van start met onze eerste X-wing Miniature Game Campagne. Bijgaand vinden jullie de regels. Als er onduidelijkheden zijn stel dan gerust de vraag. Lees de regels goed door en handel ernaar tijdens het spelen.

Algemene campagne regels

Versie regels
Wij spelen altijd met de regels meegeleverd bij de startersset en de regels geleverd bij de expansion modellen. Neem altijd de regels van je modellen mee naar een battle om discussie hierover te voorkomen.

Leger lijsten moeten beschikbaar zijn
Alle legerlijsten dienen voor aanvang van de battle te zijn uitgeschreven zodat de tegenstander mits gewenst deze kan inkijken na de battle. Om het bouwen en printen van een legerlijst makkelijk te maken kun je gebruik maken van de volgende army builder speciaal gemaakt voor X-wing: -http://xwing-builder.co.uk/build

Alleen legale lijsten
Alleen legale legerlijsten zijn toegestaan, legaal in de zin dat ze moeten voldoen aan de regels, verplichtingen en beperkingen zoals deze in de regels staan van het regelboek en de pilot cards. Controleer ook de FAQ van FFG voor de laatste aanpassingen van de regels en het regelboek: http://www.fantasyflightgames.com/edge_ ... 174&esem=4

Lokatie van de battles
Battles worden bij de mensen thuis gespeeld of op een lokatie waar beide spelers het over eens zijn. Dit kan zijn in een winkel, bibliotheek, kroeg of als die mogelijkheid bestaat bij een SLS lokatie als dit is geregeld. Zoek het lekker zelf uit zolang het maar in onderling overleg gebeurd.

Grootte van legerlijsten
Legerlijsten hebben een minimum van 50 punten (tenzij de regels anders bepalen) en een maximum van 1.000.000 pts. Beide spelers zullen in overleg besluiten hoeveel punten er tijdens de battle op tafel wordt gezet.

Vriendschappelijke battles
De campagne is opgesteld om vriendschappelijke battles te stimuleren. Wij verwachten van iedereen dat zij de battles zullen spelen alsof hun leven er vanaf hangt maar er wel rekening mee houden dat deze campagne meer is dan alleen maar een battle winnen. Wees sportief, wees behulpzaam, wees een goede verliezer maar ook een goede winnaar. Wij hebben er bewust voor gekozen niet met sancties te gaan dreigen aangezien wij erop vertrouwen dat iedereen het vriendschappelijke gehalte van deze campagne zal begrijpen en daar naar zal handelen.

Onze regio
De campagne is verder bedoeld om lokaal mensen te stimuleren meer miniatuurspellen te spelen. Mensen buiten onze regio zijn van harte welkom om deel te nemen alleen wordt er van deze spelers verwacht dat zij bij elke battle bereid zijn om naar onze regio te reizen. Het staat lokale leden volledig vrij om te reizen naar welke lokatie zij willen dus ook buiten onze doelgroep regio. De doelgroep regio bestaat uit de steden en dorpen tussen Den Haag, Leiden, Alphen a/d Rijn, Gouda, Rotterdam, Delft en alles wat daar tussen zit. Voor een duidelijk overzicht van onze doelgroep regio klik HIER.

Geen regels?
Tijdens de campagne zullen er situaties zijn waar geen regels voor bedacht zijn. Ook hiervoor geldt los dit zo vriendschappelijk mogelijk op en meldt achteraf wat het probleem was en hoe het opgelost is zodat wij dit in de regels mee kunnen nemen. Als de situatie niet onderling opgelost kan worden dan zullen de admins achteraf een beslissing nemen. Het oordeel van de admins is leidend en bepalend. Daartegenover staat dat als ergens geen regel voor is dan mag verondersteld worden dat de handeling is toegestaan. Bij twijfel vraag het eerst even, dit voorkomt onnodige discussie en vervelende situaties.

Random events
Ondanks dat het voor deze campagne niet in de planning staat is het mogelijk dat tijdens het spel er gebeurtenissen zullen plaats vinden waar niemand invloed op kan hebben. Denk hierbij aan landschapsveranderingen, meteoriet regens etc. waardoor het verloop van de campagne beïnvloed kan worden. Het is geen manier van de leiding om sturing te geven aan wie het spel zal winnen, het is uitsluitend bedoeld een leuk extra spel element toe te voegen aan het spel. Overigens zal Sphere de enige persoon zijn die weet welke random events er gaan plaats vinden. Dit om de overige mods niet een voordeel te geven in het spel.

Inschrijven voor deelname
Deelname aan de campagne is uiteraard gratis en kan worden aangegeven door je aan te melden op het forum. Op elke moment vande campagne kunnen nieuwe spelers zicht nog steeds inschrijven en deelnemen zonder problemen. Je kunt je leger hier inschrijven: viewtopic.php?f=48&t=1264&p=15068#p15068

Wij vragen de deelnemers het volgende aan te leveren:

Forum naam:
Voornaam:
Te spelen Faction:

Winnen
De winnaar van de campagne is de speler die aan het einde van de campagne de meeste punten heeft. Punten haal je door:

A) ...Zoveel mogelijk gebieden te veroveren waarbij gebieden ieder hun eigen aantal punten hebben
B) ...Geheime missies die worden verstrekt door de organisatie te vervullen
c) ...Speciale locaties te veroveren om een bonus op je punten te krijgen

De speler die aan het einde van de campagne de meeste punten heeft, heeft gewonnen.

De winnaars en deelnemers van deze campagne worden beloond met de onderstaande medailles:

Winnaar:
[nog in de maak]

Tweede plaats:
[nog in de maak]

Derde plaats:
[nog in de maak]

Alle deelnemers:
[nog in de maak]

Gebied-punten DRAFT
Het Star Wars Universum kent veel gebieden waarbij elk gebied een aantal punten waard is. Deze punten zullen op de kaart zichtbaar zijn. Elk gebied heeft een nummer varierende van de 1 t/m 54. Dit is een uniek nummer voor dit gebied en dient ter indentificatie. Tijdens aanvallen kunnen spelers dit nummer gebruiken om aan te kondigen wie zij aanvallen. Onder het indentificatie nummer staat hoeveel dit gebied aan punten waard is.

Waar starten de spelers?
De spelers zullen door de admins op een willekeurige plek op de kaart worden geplaatst.

Aanvallen
Tijdens de campagne kun je door andere gebieden aan te vallen je tegenstander verslaan en daarmee de nieuwe eigenaar worden van het gebied. Dit kan voor zowel gebieden die in handen zijn van spelers als gebieden die nog geen eigenaar hebben. Om een aanval uit te voeren dien via de website http:///www.dannyvanderkraan.nl een nominatie te plaatsen. Daarnaast dien jij als aanvallende speler je tegenstander een privé bericht te sturen dat jij hem aanvalt. Verdedigers hebben dan 3 weken de tijd om op jouw aanval te reageren en binnen deze tijd met je af te spreken. Als de verdediger niet binnen 3 weken kan afspreken dan verliest hij/zij automatisch zijn/haar gebied aan jou. Als een verdediger niet binnen 3 weken heeft gereageerd op jouw aanval ook dan verliest de verdediger automatisch zijn/haar gebied aan jou.

Hyperdrive
De meeste sterreschepen zijn uitgerust met Hyperdrives en/of worden in grote sterrenschepen vervoerd om vervolgens in gezet te worden. Daarom is het toegestaan om vanuit welke lokatie dan ook alle gebieden aan te vallen, ook als je jouw gebied niet direct grenst aan het gebied van een ander.

Hoeveel aanvallen?
Elke speler mag maximaal 2 aanvallen open mag hebben staan. Je mag dus bij 2 onafgewikkelde aanvallen geen 3de aanval doen. Als bijvoorbeeld je eerste aanval heeft geresulteerd in een battle en deze is gespeeld en de uitkomst is verwerkt op de kaart pas dan mag je weer een nieuwe aanval nomineren.

Neutrale gebieden
Neutrale gebieden hebben geen kleur en zijn niet in het bezit van een speler. Deze gebieden kunnen net als gebieden in het bezit van spelers worden aangevallen. Na het nomineren van je aanval hebben andere spelers 3 dagen de tijd om ook een aanval te nomineren op ditzelfde neutrale gebied. Als er niemand in deze 3 dagen (3x24 uur) het gebied ook heeft genomineerd dan wordt het gebied automatisch van jou. Als een andere speler dit neutrale gebied ook nomineert om aan te vallen dan gelden de normale speler vs speler aanval regels en hebben de spelers 3 weken de tijd om een battle afspraak te maken. Er is een afwijking in deze situaties. Als mocht blijken dat de battle resulteert in een gelijkspel dan wint niemand het gebied het blijft het gebied neutraal. Het is niet toegestaan voor een derde speler het neutrale gebied aan te vallen. Er mogen slechts 2 spelers vechten om een neutraal gebied om het overzicht te kunnen bewaken en het niet te complex te maken.

Deze aanvallen worden net als normale aanvallen genomineerd op de website http://www.dannyvanderkraan.nl.

Bezette gebieden
Bezette gebieden zijn gebieden die andere spelers hebben veroverd en nu in hun bezit zijn. Elke speler krijgt een eigen kleur en het gebied onder deze speler zijn controle zal deze kleur krijgen.

Aanvallen bezette gebieden
Het aanvallen van bezette gebieden werkt zoals het aanvallen van neutrale gebieden.

Wanneer win je een battle?
Om een land te veroveren zul je de battle moeten winnen. Als de aanvallende speler verliest dan gebeurt er niets. Als de verdediger verliest dan verliest deze zijn land en zal de aanvaller de nieuwe eigenaar worden. Bij gelijkspel mogen beide spelers in overleg kiezen wat ze gaan doen. Of ze spelen direct een nieuwe ronde om een winnaar te bepalen of ze kiezen ervoor het gelijkspel te accepteren en er gebeurt niets. Als beide spelers het niet eens kunnen worden dan blijft het gelijkspel resultaat van de eerste battle staan en gebeurt er niets met de landen.

De winnaar van de battle is verantwoordelijk voor het bijwerken van de nominatie en de uitslag te selecteren in de nominatie op http://www.dannyvanderkraan.nl.

De underdog regel
Om de campagne voor zowel goede spelers als minder goede spelers leuk te maken hebben wij de underdog regel toegevoegd. Deze regel moet ervoor zorgen dat minder goede spelers ook tegen goede spelers kunnen spelen zonder dat het een afslachting wordt :). Noem het positieve discriminatie, het geeft de minder goede speler een klein voordeeltje om het leuk en spannend te houden.

In het onderstaande overzicht is de underdog de speler met het minste aantal gebiedspunten.

1) De underdog moet minstens 5 landjes minder hebben om in aanmerking te komen voor deze regel.
2) Tot 10% punten verschil is de underdog regel niet van toepassing.
3) De underdog heeft minstens 10% minder gebiedspunten dan zijn tegenstander = de underdog mag 10% meer punten in zijn legerlijst gebruiken
4) De underdog heeft minstens 20% minder gebiedspunten dan zijn tegenstander = de underdog mag 20% meer punten in zijn legerlijst
5) In geen enkele situatie is een voordeel van meer dan 20% toegestaan

De underdog van de betreffende battle wordt geacht er zelf rekening mee te houden dat hij het underdog voordeel mag gebruiken. Als deze speler dat vergeet en dat achteraf realiseert dan is dat te laat. Zo snel als de battle is begonnen mag het underdog voordeel niet meer worden ingezet als deze vergeten is. Dit voordeel moet duidelijk zichtbaar zijn in de legerlijst die iemand meeneemt naar de battle.

Al je gebieden kwijt?
Geen probleem. Om aan te vallen hoef je geen gebieden te hebben. Je mag dan gewoon volgens de regels zoals hierboven staan omschreven een aanval plaatsen.

Kaart
Afbeelding

Het einde van de campagne
De campagne zal eindigen wanneer de admins het besluit nemen dat het genoeg is geweest. Om de spanning erin te houden is besloten om de eind datum van de campagne nog niet vast te leggen en ook niet openbaar te maken. De admins zullen 3 weken voor het einde van de campagne een bericht op het forum plaatsen om het einde aan te kondigen.

Dan rest ons niets anders dan jullie heel veel plezier te wensen in deze campagne! Geniet ervan!

Groet,

Het SLS 40K Summer Campagne Admin Team

NutTownTau - TLRonin - Daniel - Sphere
“If something stands between you and your success – move it. Never be denied.” - Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Arcade Universe
Click here to find an arcade in your neighborhood
Avatar gebruiker
Sphere
General
General
 
Berichten: 3589
Geregistreerd: 23 dec 2011, 22:35
Woonplaats: Zoetermeer
Medals: 16
Zilveren Schilder Medaille (3) Bronzen Schilder Medaille (1) Deelname Brons Bar (1)
Organiser Master (1) SLS Lid Supreme (1) Executive Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister (1) Transporter (2)
The Forgotten Colony Ribbon (1) Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)
Clash of the Gangbangers (1)

Re: X-Wing Campagne Regels

Berichtdoor Daniel » 09 apr 2014, 09:22

Helemaal Loooos! Mijn Imperial Squadron staat klaar voor jullie Rebel Scum!
Fluffwise, they are psychic, ninja, space-elf Dancer Clown Historians of the 40k universe
Avatar gebruiker
Daniel
General
General
 
Berichten: 3379
Geregistreerd: 07 maart 2013, 23:28
Woonplaats: Waddinxveen
Medals: 14
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (1) Bronzen Schilder Medaille (1)
Deelname Goud (1) SLS Lid Supreme (1) Master Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister Veteraan (1) Tournament Lord (1)
Transporter (1) Intelligence Veteran (1) The Renegade Crown Ribbon (1)
Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)

Re: X-Wing Campagne Regels

Berichtdoor TLRonin » 11 apr 2014, 21:16

Huishoudelijke mededeling mbt de volgende regel:

"Hyperdrive
De meeste sterreschepen zijn uitgerust met Hyperdrives en/of worden in grote sterrenschepen vervoerd om vervolgens in gezet te worden. Daarom is het toegestaan om vanuit welke lokatie dan ook alle gebieden aan te vallen, ook als je jouw gebied niet direct grenst aan het gebied van een ander."

Dit kan gewoon in de Campaign Manager door de From op ---None--- te laten staan. Ik zag in de tests dat iedereen braaf een from en to invullen. Test het maar eens. Dan zie je een bullseye ipv een pijltje. :)

You're welcome. :)
Avatar gebruiker
TLRonin
General
General
 
Berichten: 2558
Geregistreerd: 24 dec 2011, 13:50
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs
Medals: 11
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (1) Deelname Zilver (1)
SLS Lid Supreme (1) Veteran Recruiter (1) Medal of Honor (1)
Strategic Debriefing Medal (1) Transporter (2) The Forgotten Colony Silver (1)
Rise of the Beast Ribbon (1)

Re: X-Wing Campagne Regels

Berichtdoor rcp77 » 13 apr 2014, 00:10

Daar is (weer!) over nagedacht!!
'Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.'
- Ostian Delafour, Man of Stone
Avatar gebruiker
rcp77
General
General
 
Berichten: 4492
Geregistreerd: 16 jul 2012, 09:18
Woonplaats: Delft
Medals: 15
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (1) Bronzen Schilder Medaille (1)
Deelname Goud (1) Organiser Apprentice (1) SLS Lid Supreme (1)
Senior Recruiter (1) Blog Meister (1) Tournament Apprentice (1)
Transporter (1) RCP77 Ezelslintje (1) The Forgotten Colony Ribbon (1)
Rise of the Beast Silver (1) Deception from Within Ribbon (1) Clash of the Gangbangers (1)

Re: X-Wing Campagne Regels

Berichtdoor Phoenix » 14 apr 2014, 17:08

Ik heb voor mijn nominatie op 32 een win ingevuld, deze was op de 10e gedaan, dus 3 dagen geleden. Daarna een nieuwe nominatie gedaan om er weer twee uit te hebben staan. Ik heb in de Campaign manager feedback de vraag neergezet of dit de juiste manier van handelen is of niet.
Avatar gebruiker
Phoenix
General
General
 
Berichten: 1914
Geregistreerd: 26 dec 2011, 02:53
Woonplaats: Bergschenhoek
Medals: 6
Deelname Brons Bar (1) SLS Lid Supreme (1) Tournament Apprentice (1)
Transporter (2) Deception from Within Ribbon (1)

Re: X-Wing Campagne Regels

Berichtdoor Sphere » 14 apr 2014, 17:11

Hey valsspeler, dat was je test nominatie haha. De nominatie tijd van de huidige nominatie start vanaf vandaag... althans dat was het plan. :lol:
“If something stands between you and your success – move it. Never be denied.” - Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Arcade Universe
Click here to find an arcade in your neighborhood
Avatar gebruiker
Sphere
General
General
 
Berichten: 3589
Geregistreerd: 23 dec 2011, 22:35
Woonplaats: Zoetermeer
Medals: 16
Zilveren Schilder Medaille (3) Bronzen Schilder Medaille (1) Deelname Brons Bar (1)
Organiser Master (1) SLS Lid Supreme (1) Executive Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister (1) Transporter (2)
The Forgotten Colony Ribbon (1) Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)
Clash of the Gangbangers (1)

Re: X-Wing Campagne Regels

Berichtdoor Phoenix » 14 apr 2014, 17:16

That was not the intention! ( but quite handy 8-) ).

Voorstel: Iedereen vult een win in bij z'n testnominatie, beloning voor het reageren op het verzoek om het uit te testen :).
Avatar gebruiker
Phoenix
General
General
 
Berichten: 1914
Geregistreerd: 26 dec 2011, 02:53
Woonplaats: Bergschenhoek
Medals: 6
Deelname Brons Bar (1) SLS Lid Supreme (1) Tournament Apprentice (1)
Transporter (2) Deception from Within Ribbon (1)

Re: X-Wing Campagne Regels

Berichtdoor Sphere » 14 apr 2014, 17:24

Tomatoes tomatoos... jullie doen maar, ik ga toch winnen.
“If something stands between you and your success – move it. Never be denied.” - Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Arcade Universe
Click here to find an arcade in your neighborhood
Avatar gebruiker
Sphere
General
General
 
Berichten: 3589
Geregistreerd: 23 dec 2011, 22:35
Woonplaats: Zoetermeer
Medals: 16
Zilveren Schilder Medaille (3) Bronzen Schilder Medaille (1) Deelname Brons Bar (1)
Organiser Master (1) SLS Lid Supreme (1) Executive Recruiter (1)
Medal of Honor 3 Ster (1) Blog Meister (1) Transporter (2)
The Forgotten Colony Ribbon (1) Rise of the Beast Ribbon (1) Deception from Within Ribbon (1)
Clash of the Gangbangers (1)

Re: X-Wing Campagne Regels

Berichtdoor TLRonin » 14 apr 2014, 17:34

Na vanavond kan pieter alle test nominaties gewoon deleten. :)

behalve als iedereen wins gaat registreren trouwens... Want die zijn niet meer actief. Nou, dan moet ik toch nu al gaan werken aan die archieffunctie zo te zien. ;)
Avatar gebruiker
TLRonin
General
General
 
Berichten: 2558
Geregistreerd: 24 dec 2011, 13:50
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs
Medals: 11
Gouden Schilder Medaille (1) Zilveren Schilder Medaille (1) Deelname Zilver (1)
SLS Lid Supreme (1) Veteran Recruiter (1) Medal of Honor (1)
Strategic Debriefing Medal (1) Transporter (2) The Forgotten Colony Silver (1)
Rise of the Beast Ribbon (1)

Re: X-Wing Campagne Regels

Berichtdoor Phoenix » 16 apr 2014, 23:43

Win/loss gaat volgens mij nog niet 100%, Aatje heeft nu drie gebieden, terwijl mijn twee gebieden al 'illegaal' waren?
Avatar gebruiker
Phoenix
General
General
 
Berichten: 1914
Geregistreerd: 26 dec 2011, 02:53
Woonplaats: Bergschenhoek
Medals: 6
Deelname Brons Bar (1) SLS Lid Supreme (1) Tournament Apprentice (1)
Transporter (2) Deception from Within Ribbon (1)

Volgende

Keer terug naar [SLS X-WING Campagne] Deception from Within

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron